Pazar, Ocak 10, 2016

RKBT 3. Gün || Kathryn Kramer "Bir Masum Menekşe" || Yorum


Künye

Orjinal Adı: Desire's Masquerade
Seri Bilgisi: -
GoodReads Puanı: 3.08
Türkçe Yayın: Novella Yayınları
Sayfa Sayısı: 480
Çevirmen: Arzu Şensoy
Puanım: 5/3

Yorum

Adını ne zaman duysam içimden "Bir masum mor menekşe ağlıyor mu ne?" Şarkısını içimden geçmesini engelleyemedim bir kitap Kramer'in yepisyeni kitabı. 
Arka kapağı okuyanlar karakterlerin bu sefer alıştığımız o historical kitaplarından daha farklı olduğunu fark etmişlerdir. Niye mi? Merak edenler için söyleyeyim -spoiler içermez zira arkada yazıyor zaten- kadın karakterimiz Madrigal duyduğu komplo planı yüzünden kendi evinden kaçmak zorunda kalır. Hem de bir ozan olarak. Evet, ilginçlik işte böyle başlıyor. Ozan kılığına girmiş bir kadın, kardeşini olmadık bir yerde bulan bir adam ve tarihi Venedik şehriyle bezeli bir kitap Bir Masum Menekşe kitabı. 

Buram buram Venedik'i işlemiş Kramer. Şahsen Venedik'i görmüş biri olarak ya Venedik hiç değişmedi ya da Kramer bu zamanki Venedik'in binalarını biraz değiştirerek tekrar yazdı diyebilirim. Çünkü neredeyse bahsettiği sokaklar bile hala aynı. Ahh ahh kendimi o günlere dönmüş hissettim. Şunu da söylemeden geçmiyim; kitap da bahsettiği gibi kokuyor hala Venedik, kaba tabirle leş gibi. 

Belki bu yüzden bilmiyorum ama kendimi hikayenin içinde bulmam çok kolay oldu. Karakterler kolay benimsenir cinsten yazılmış. Tek sorun Stephen. Nedense bir türlü sevemedim adamı. Hele de Kramer aşkı bize başka bir karakterde o kadar güzel vermişti ki kitaba dair aşk inancımın hepsi onda kullanıldı. Adam resmen kadının güzelliği görülmeden de aşık olunabilir o kadar güzel anlattı ki ben onda tutuklu kaldım.
Madrigal ise naif mi yoksa dişli bir karakter mi çözemedim. Daha doğrusu karakterlerin neredeyse hiçbirini çözemedim ki ben bu kitapta. Bitti dediğim yerde gereksiz entrika ve ayrılıklar girdi. Temcit pilavını yemiş gibi hissettim ısıtıp ısıtıp.
Kendi adıma kitabı sevmedim diyemem ama aşık da olmadım. Onun dışında kafa dağıtmak için okunabilir bir kitap olmuş. Yeni kitapları için şans verilebilir. Bakalım okuyunca siz ne hissedeceksiniz.



Arka Kapak
Saklı bir tutkunun ardındaki kıvılcımlar aşkı tutuşturacak, maskelerin ardına saklansan bile…
Stephen Valentine, İngiltere kralından kendine ait toprakları istemek üzere saraya gider. Orada güzeller güzeli, menekşe gözlü, masumiyet timsali Madrigal ile karşılaşır ve aralarında muhteşem bir aşk doğar. Ancak Madrigal’ın baş düşmanının kızı olduğunu öğrenince Stephen’ın dünyası başına yıkılır. Madrigal ise çok sevdiği krala bir komplo kurulduğunu yanlışlıkla öğrenir ve kendini
ozan kılığında yollarda bulur.
Masumiyetle şehvet, aşkla intikam,
macerayla tutku bu yolda ona eşlik edecek…
“Yürek çarpıntılarıyla okuyacağınız, heyecanlı bir tarihi roman.”
Amazon

“Tarihi bir atmosferde nefes almak, tutkulu bir aşkı hissetmek ve hayatın rüzgârında savrulmanın acısını tatmak için bu kitabı okumalısınız.”
Booklist

“Kathryn Kramer tarihi bilgisi ve deneyimiyle harikalar yaratmış. Bir Masum Menekşe kolay kolay unutulmayacak.”
Goodreads

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: