Perşembe, Ağustos 20, 2015

RKBT 3. Gün || Rachel Gibson "Her Güne Bir Öpücük" || Yorum


Rachel gelir de çıkar çıkmaz okunmaz mı? Elbette çıktığı anda alınarak kitaplığın en nadide köşelerinden birine okunarak konuldu bile.

Kitabın konusuna ya da diline değinmeden söylemek istediğim ilk şey kapağı. Allah'ım bu kadar mı sevimli bir kapak yapılır. Evet sade bir resmin üstüne eklenen yazı ve bir öpücük resminden oluşsa da albenisi yüksek olmuş. Daha konusuna gelmeden insanı çeken bir etkisi var ki grafikerin etkisi azımsanamaz. Kapak zaten 10'lu puan sisteminde 3 puanı baştan kazandırdı.

Konusuna gelince zaten seri bir kitap ve tanıdığımız bir yazar olduğundan tarzı ve kalemi ile çok şaşırtıcı bir kitap değildi. Evet, konu olarak orijinal bir kitap kalmasa da Rachel ne yapıp edip artık klişe olmaya yaklaşmış bir kitabı yine güzel yapabiliyor.

Stella ve Beau ikilisini okumaya başladığım anda sevimli gelmeye başladılar. Stella barmen ama otoriter bir kişilik. Beau'ya değinmeye bile gerek yok ki zira kendisi eski bir asker diyeyim siz anlayın. Sanırım ikisinin bu kadar iyi anlaşmasının bir nedeni de Stella'nın mesleği. Çünkü kız o kadar dert dinleyip dertli insana içki siparişi yapmış ki her akşam her duruma alışmış. 

Beau  arkadaşına verdiği söz yüzünden Stella'yı bulmak için yollara düşer. Bulduğundaysa genç kızın hayatını düzeltemeyeceği şekilde değiştirmiştir bile. Sonunda beraber bir yolculuğa çıkarlar. Onlara göre Stella'nın kız kardeşine yapılan bu yolculuğun aslında aşka uzanan bir otobandan olduğundan habersizdirler. 

Kitap dil olarak akıcı olmuş ki çevirmenin seçtiği kelimeler gayet anlaşılabilirdi. Zira bazen askerlerin başrol olduğu kitaplarda anlaşılmaz ya da alt metinli cümleler yüzünden anlamda sıkıntı olabiliyordu. Fakat bu kitapta böyle sorunlar yok. Dili de, çevirisi de, editi de gayet akıcı olmuş.

Sonuca gelirsek kitabı sevdim. Fakat nedenle benim asıl merak ettiğim Beau'nun ikiz kardeşi Blake. Adam sert ayaklarında kasım kasım kasılıyor ve aşktan vazgeçtim modunda. O yüzden onun dediğini yalarken görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Bu kitap içinse Beau'nun bir özelliği var ki çok taktir ettim. Eşitlikten yana bir insan olarak bunu yapmış olması bence onu hem benim gözümde hem de Stella'nın gözünde daha çekici kıldı. Size bunu spoiler olarak geçeceğinden elbette söylemeyeceğim ki bir çoğunuz fark etmeyebilir bile. Çünkü o konu artık o kadar doğal hale geldi ki bir farklılığı kalmadı kişilerin ya da ilişkilerin. Ama bence Rachel çok hoş bir jest yapmış aşka dair.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: