Pazartesi, Mayıs 04, 2015

RKBT 2. Gün || Lena Diaz "Körebe" || Yorum

Künye
Orjinal Adı: Take the Key and Lock Her Up
Seri Bilgisi: The Deadly Games Series #4
GoodReads Puanı: 4.03
Türkçe Yayın: Eksik Parça Yayınları
Sayfa Sayısı: 416
Çevirmen: Cem Yurttaş
Puanım: 5 / 4.5

Yorum

Klasik bir Diaz kitabı daha ile karşınızdayız. Lina Diaz bildiğiniz polisiyeleri yoğun bir aşkla harmanlayabilen ender yazarlardan birisi bence. Tüm o kovalamacanın içerisinde aşkı öyle bir yere koyuyor ki ara ara kitap polisiye roman mı yoksa aşk romanı mı karıştırabiliyorsunuz. Kalemi o kadar güçlü bir yazar ki kadın restorantta yemek menüsü yazsa severek okurum diye düşünüyorum.

Devlin, meşhur Buchanan erkeklerinden kötü çocuk olanı. Adındaki kinayeden de anlaşılacağı gibi tam bir 'Devil (şeytan)' Tüm o karizmasının ve yakışıklılığının dışında Devlin bildiğiniz o masum erkek karakterlerden çok farklı. O kadar ki Emily bile an geliyor Devlin'in hangi tarafta olduğunu şaşırıyor. İyi bir adam mı? Yoksa adaleti kendince sağlamaya çalışan bir suçlu mu?

Emily'nin tarafı Devlin'den daha keskin hatlarla belirli. Nasıl mı? Çünkü o bir aynasız. Hem de en belalısından. Zaten Devlin'i de aşağısı kesmezdi. Tüm ailesi tıp dalında çalışırken o gidip polis olacak kadar kendince aykırı. Ama baskın anında donup kalacak kadar da çaylak. Bir yandan da birinin başının belada olduğunu sanıp tek başına ev basacak kadar atik - ya da saf - bir karakter. 

Kitap boyunca ikilinin hem adalet arayışları hem de birbirlerine bu kadar çekilirken uzaklaşmaya çalışmalarını okumak çok zevkliydi. Emily'nin Davlin'e her karşı gelmesi onu daha güçlü bir karakter haline getirdi. Tabi bir de kitap boyunca bitmek bilmeyen bir kovalamacanın eşliğinde.

Bu kitap size dost sandıklarınızın düşman, düşmanlarınızın bir muamma ve sırt dayadıklarınızın aslında sizin şuan ki adam olmanıza neden olan kişiler olduğunu anlıyorsunuz.

Hiç kimseye güvenmeyin. Çünkü bela ile aranızdaki mesafe en yakınızındakiler kadardır. 


Arka kapak
Lena Diaz, heyecan verici bir başka Ölüm Oyunları romanı ve karanlık bir soruyla geri dönüyor: Özgürlüğünüz bütün hayatınıza mal olursa ne yaparsınız?

Karanlıkta saklananın düşman olduğunu tahmin edebilirsin. Ama peki ya düşmanların sayamayacağın kadar çoksa? Devlin'in geçmişi düşmanlarla doluydu ve dâhil olduğu bir polis soruşturmasıyla birlikte bu düşmanların her biriyle yüzleşmek zorundaydı. Ama bu sefer tehlikede olan sadece kendi canı değildi, sebebini çözemediği bir çekim hissettiği yeni yetme polis Emily'nin de canı tehlikedeydi.

Kadınlara akıl almaz işkenceler yapan azılı katilin yeni hedefi ise Devlin ve yanından bir an olsun ayırmadığı Emily gibi görünüyordu. Tuzak kurulmuştu ve ölüm oyunu yeni kurbanlarını arıyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: