Cumartesi, Mayıs 23, 2015

Barış Cem Kaya - Aşk-ı Leyla & Gazanfer Sanlıtop - Her Şeyi Allah'tan İste || Yorum


Hayat Yayınları Kitapseverleri Hayata Aşkla Dokunmaya Davet Ediyor!

Hayat Yayınları,  “Aşkla Dokun Hayata” serisi kitapları ile okuyucularını aşkın ayrılıktan kavuşmaya, hüzünden coşkuya kadar tüm duygularını taşıyan bir yolculuğa çıkarıyor.
Hayat Yayınları’nın, Aşkın tüm renklerini kapsayan "Aşkla Dokun Hayata”  serisinin kitapları ''Aşk-ı lal'' - ''Elifname'' - ''Herşeyi Allahtan İste'' - ''Aşk-ı Leyla'' - "Bana Aşkımızı Anlat” – “Aşk-ı Rana" “Yalnızca Rabbine Yönel” ve "Gülsima Ağlama Ne Olursun" çıktı. Ben şimdilik 2 tanesini okudum sanırım diğerlerini de alacağım...
Aşk, insanoğlunun kalbinde hala şarkılarını söylemeye devam ediyor.  Siz de Hayata Aşkla Dokunmaya Var mısınız?

Barış Cem Kaya - Aşk-ı Leyla
Aşk-ı Leyla daha adında da anlaşıldığı üzere aşk üzerine, aşkı konu alan bir kitap. Yazarın da dediği gibi üzerine en çok konuşulan konulardan biri aşk, doğal olarak hakkında bolca kitap yazılan konuda aşk.. Kitap deneme ve şiirlerden oluşuyor. Okuduğum yorumlar şiirlerin çok ağırlıklı olduğu yönündeydi ama açıkçası aynı fikirde değilim. Şiirler ve denemeler neredeyse aynı hatta denemeler biraz daha fazla gibiydi. Deneme sevdiğim bir tür değil esasen. O sebeple ki şiirleri okumak benim açımdan daha iyiydi. Tabii ki konu aşk olunca sevdiğim, altını çizdiğim yerler de oldu. "Mümkün olan bütün tarifler, tarifini aşka borçludur. Bütün tarifler aşk sayesindedir." Bazı bölümlerin sonundaki aforizmaları ise ayrıca sevdim. Deneme sevmeyen biri olduğumu söylemişken kitaba bayıldım diyemem tabii ki. Ama gerek albenili kapağı gerekse dünyanın ortak dili olan aşk üzerine bir kitap olduğundan okuduğuma pişman değilim.

Arka Kapak
Yüzyıllardır 'Leyla' ile Simgelenen Aşk, 'Aşk-ı Leyla'da Yeniden Dile Geliyor.
Ne çok konuşuldu, ne çok yazıldı, ne çok yıpratıldı aşk. Kırdı dallarını heva ve hevesler. Temizlendi şairler aşkla. Arındı kalp taşıyanlar aşkın bağrında. Sultanlar taçlandı. Esirler sıyrıldı prangalardan. Varlık, varlık kazandı. Yokluk borçlandı aşka. 
Yeryüzünde tanımı en çok yapıldığı sanılan kavram aşk… Ama aşkın bir tarifi yok. Tarifine hacet de yok. Bütün tarifler aşk sayesindedir.
Artan ama azalmayan bir kavramdır aşk. Azalmak, 'çok'tan geriye kalandır. Bir tarife sıkıştırılmış olan aşk değil, ancak 'aşktan'dır.
Aşk sayesindedir… 
* * *
Gazanfer Sanlıtop - Her Şeyi Allah'tan İste
Tasavvuf tarzı okumayan biri olarak Her Şeyi Allah'tan İste kitabını türünün dışında merakla okuduğumu belirtebilirim. Kitap içerik olarak kutsal kitaplardan alıntılarla oluşturulmuş. Çoğu zaman hayatın koşuşturmacasında fark etmediğimiz şeyleri bize göstermeyi amaçlamış sanki. En başta da dilekleri. Her şeyi yaparken nasıl gidilmesi gereken bir yol varsa dilek dilemek için de bir yol olduğunu gösteriyor bize. Dilek dilemek kolay iş değildir aslında. Kalpten gelmeli en içten duanız ve en temiz duygularla dilenmeli diyor bu kitap bize. Dilemesini bilirseniz Yaradan size en umutsuz dileklerinizi bile verecektir. Çünkü istemenin en kolay yolu duadır. Dilersen Allah verir, sabredersen daha iyisini verir. "Dileyin, size verilecektir.. Arayın, bulacaksınız. Kapıyı çalın, size açılacaktır. Çünkü her dileyen alır, arayan bulur; kapıyı çalana açılır." (İncil, Luka: 11/9,10 "Sabırlı ol. Maksadına kavuşmada acele etme. Sabret. Doğrusu Allah daha iyi bilir." (Mesnevi: 1/945)

Arka Kapak
İnsanlara Huzur ve Manevi Şifa Reçetesi Sunacak Muhteşem Bir Kitap.
Nice kere, bir şey istersin verilmez; fakat hemencecik yahut bir zaman sonra ondan daha hayırlısı verilir, ondan hayırlısı verilmek üzere o verilmez, geciktirilir. Nice şeyler vardır ki sen istersin onu; fakat verilse zarar görürsün. Şu halde güzelliği sende kalacak şey istemelisin.
İstek, bir şeye karşı içten gelen yönelme duygusudur; arzudur, dilektir, rağbettir, meyletmektir. O duygunun gerçeğe dönüşmesini sözle ya da gönül diliyle belirlemektir. Ötesi elimizde değildir, Yüce Allaha kalmıştır.
Mademki Yüce Allah her vesileyle "İsteyin!" diyor; bizlere düşen Ondan istemek ve ümitle beklemektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: