Salı, Temmuz 01, 2014

YK 2. Gün || Celeste Bradley "Hayallere Kapılma" || Yorum


Orjinal Adı: The Impostor
Seri Bilgisi: Liar's Club #2
GoodReads Puanı: 3.92
Türkçe Yayın: Epsilon Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 352
Çeviri: Özge Burçak Aydınalp

Yorumum:

Yalancılar Kulübü'nün ikinci kitabında, emekli olan Simon'un yerine gelen Dalton Montmorency yer alıyor. 

Dalton, yerine geçtiği konumda adamlarına kendini ispatlamak için saha görevine katılmaya karar verir. Bunun içinde son dönem karikatürleriyle sosyetenin istenmeyen kısmına ışık tutan ve kimliğini gizleyen Sör Thorogood'u ortaya çıkarmak için onun kılığına bürünür. Ne de olsa Sör Thorogood kimse tarafından tanınmamaktadır ve Dalton yaptığı bu numaranın adamı kızdırarak ortaya çıkaracağını düşünmektedir. Tabi hesaba katmadığı bir şey vardır ki o da Sör Thorogood aslında bir kadındır.

Clara Simpron, katıldığı partiye kendi gizli kimliği Sör Thorogood ismiyle gelen Dalton'u gördüğünde, sinirlense de Dalton'un planlarının aksine kendini ortaya çıkarmaz. Onun da bir planı vardır, tabi ki daha kadınsı bir plan. Sosyetenin aptal kadınları gibi rol yaparak Sör Thorogood kılığındaki düşmanına sinsice yaklaşmaya başlar. 

Birbirlerinin foyasını meydana çıkarmaya çalışan çift, Rose ve Monty olarak bir kez daha karşılaşırlar. Belki de tüm o karşılaşmaların içinde en dürüst olan şekilde. Böylece gündüzleri paylaşmadıkları bir çok şeyi farketmeden geceleri paylaşmaya başlarlar.

İlk kitap için yorumumda çok hoşuma gitmediğini söylemiştim. Bu kitap ise fevkaladeydi. Bir çok kimlik, daha fazla aksiyon ve her koşulda yolları kesişen iki karakter. Yani sonuçta ortaya çıkan, okuması her açıdan çok zevkli olan bir kitap. 

Genel olarak gördüğüm yorumlarda ikinci kitap daha az sevilirken benim için çok daha güzeldi. Bu durumda grafiği giderek yükselen bir kitap olduğuna dair inancımda perçinlenmiş oluyor (: 

3. kitabımızda Gönlünü Kimseye Kaptırma kitabından Agatha'nın abisi ve Hayallere Kapılma da Dalton'a bolca yardım eden James'in hikayesi konu alınmakta. Yani sıra okurken en çok merak ettiğim kişide (:

Puanım: 10/8

2 kişiye "Asla Pişman Olma" kitabını hediye ettiğimiz 
çekilişimize katılmak için tıklayın.


Acımasız bir casusun sosyeteye kibirli biri olarak girmesi hiç de kolay değildir. Fakat Yalancılar Kulübünün yeni lideri Dalton Montmorency bu görevi üzerine alır ve Londrada yankı uyandıran politik çizimlerin yaratıcısı münzevi karikatürist Sör Thorogood kılığına girer. Sör Thorogoodun gerçek kimliği tam bir gizemdir, bu yüzden Dalton karikatürleri hükümdarlığa daha fazla zarar vermeden önce onu ortaya çıkaracağını umar.

Tabii tuhaf bir cazibesi olan Clara Simpsonla tanışana dek.



Clara meşhur karikatürist Sör Thorogoodla bir baloda tanıştığında onun bir sahtekâr olduğundan emindir, çünkü gerçek Sör Thorogood bizzat kendisidir. Karikatürlerini 
satarak, ölen kocasının akrabalarının evinden ayrılıp kendi evinde yaşayabilecek kadar para biriktirmeyi ummaktadır. İşte bu yüzden sahtekârın maskesini düşürmeye karar verir, fakat 

başka biriymiş gibi davranırken bambaşka bir gizeme kapılıverir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: