Pazar, Haziran 01, 2014

Shannon Drake - Kader Ağları (Üşengeç Yorumcu 15)


Orjinal Adı: Come the Morning
Seri Bilgisi: Graham Saga #1
GoodReads Puanı: 3.80
Türkçe Yayın: Olimpos Yayınları
Sayfa Sayısı: 448
Çeviri: Gizem Yanbolloğlu

Yorum:

Şimciiiik... Öncelikle kitaba kötü desem kötü değil, iyi desem o da yalan olur. O yüzden nasıl bir yorum yapayım bilemedim. 

Kitaba başladığımda ilk 50 sayfa falan "vurun beni ne olur" diye yalvaracaktım. Kadın öyle bir tarihin içine girmiş ki okula giderken bu kadar tarih okumamıştım. Başlangıcı beni o kadar yordu ki ortalara doğru olan toparlanma bende etkisini ancak sona doğru gösterebildi. 

Waryk ile Mellyora'yı sevdim mi bilemedim. Kitap o kadar havadaydı ki kim ne yapmış diye şapşala döndüm. Kitap Waryk'ın çocukluğu ile başlıyor. Sonrasında da Mellyora'nın kralı huzuruna çıkışı ile devam ediyor. Sonuç malum; mutlu son. Ama arada o kadar kaçışlar vardı ki sanki Waryk ile Mellyora değil de Tom ve Jerry. 

Kitap bildiğimiz hictorical. Kral var, lord var, leydi ve aşk var. Ama yine de eksik bir şeyler vardı ama çözemedim. Umarım siz çözersiniz de bana da söylersiniz :)

Puan: 10/6



* * *

İskoçya'nın işgal altında olduğu günlerde Kral David, kanının son damlasına kadar savaşacak sadık askerler aramaktadır. Bu askerlerin en ünlüsü Waryk de Graham'a, Aslan Lord adıyla birlikte şövalyelik unvanı verilmiştir ama bir İskoç şefi olarak bu onurlu mevkiye ulaşmasının bir bedeli vardır: Bedeni ve ruhuyla ona direnmeye yemin etmiş bir Viking gelini!

İrlandalı bir asilzade ve Viking bir babanın kızı olan Mellyora MacAdin, kendini Aslan Lord'un karşı konulamaz gücüne gönülsüz bir şekilde teslim olmuş bulana kadar babasından kalan toprakları savaşçı bir bakire gibi yönetmektedir, kılıcını kuşanarak ve hiçbir erkeğe boyun eğmeyerek

Şimdi meydan okumakla teslimiyet arasında bölünen Mellyora aslında kime sadık olduğuna karar vermeli ve kocasının kalbindeki sırları keşfetmelidir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: