Pazartesi, Mayıs 26, 2014

L. J. Smith - Gece Dünyası, No. 1: Gizli Vampir, Karanlığın Kızları, Büyülü Aşk (Yorum)


Orjinal Adı: Night World, No. 1
Seri Bilgisi: Night World #1-3
GoodReads Puanı: 4.01
Türkçe Yayın: Artemis Yayınları
Sayfa Sayısı: 696
Çeviri: Uğur Mehter

Yorumum:

Vampir Günlüklerini izlememe rağmen, L. J. Smith hiç okumamıştım. Gece Dünyası ile başlangıcı yapmış olayım :D

Kitap 3 hikayeden oluşuyor. Başlarken ortalama 200-250 sayfa tutan bu hikayeleri acaba ısınabilir miyim diye endişem olmuştu. Bu açıdan gayet başarılıydı. 

İlk hikayede ölümcül bir hastalığa yakalanan Poppy'yi konu alıyor. Güzel bir başlangıç hikayesi. Poppy, ikiz kardeşi Philip ve en yakın arkadaşı James etrafında dönüyor. Poppy hastalanınca en yakın arkadaşı Gece Dünyası yaşayanı James müdahale etmeden duramıyor. O arada erkek kardeşi Phillip de bir şekilde olaylara karışıyor. 

Okurken dikkat edilmesi gereken yerler var bence. Karakterler birbirleriyle az buçuk bağlantılı. İlk hikayede geçen Ash 2. hikayede, kuzenler de 3. hikayede geçiyor. Ash çok sorun olmuyor ama kuzenleri sonradan farkettim ben (:

İkinci hikayede Ash ve kardeşlerini konu alıyor. Ash'in 3 kız kardeşi evden kaçınca peşine düşme işi abilerine kalıyor. Bu sırada teyzeleri ile ilgili durumlar olunca işler biraz sarpa sarıyor. Ama sonuçta hem Ash hem de kızlardan biri aşkı buluyor (: 

İlk kitapta Ash'e gıcık olduğum için onun o hallerini okumak acayip zevkliydi :D Oh olsun sana Ash!

3. hikayede dediğim gibi kuzenler var. İlk iki hikayede karakterler vampirken, kızlarımız cadı. Tabi ki Gece Dünyası kuralları onlar içinde geçerli. Bir insana aşık olamazlar. Eh kızlardan biri bu kuralı ihlal edince birazcık sorunlar ortaya çıkıyor :D

Yer yer sıkılsam da güzel bir kitaptı bence. Kalınlık biraz yorabiliyor tabi ki. İlk hikaye çok hoşuma gitmişken 3 en az hoşuma giden oldu. 

Bir de kitabın sonunda 2. kitaptan iki bölüm verilmiş ve yakında diye not düşülmüş. Kitap 2011 de çıkmış acaba o yakın zaman bu yüzyıl içinde olur mu çok merak ediyorum :D

Puanım:

* * *

Vampirler, kurtadamlar, cadılar. Biz farkında olmasak da hepsi aramızda yaşıyor. Ve onların gizli topluluğu Gece Dünyasının çok sıkı kanunları var. Bir insana aşık olmaksa Gece Dünyasının bütün kanunlarını çiğnemek anlamına geliyor.

Gizli Vampirde, Poppy, o yazın sonsuza kadar süreceğini düşünüyor. Ölümcül bir hastalığa yakalandığı teşhis edildiğindeyse tek kurtuluş umudu arkadaşı ve gizli aşkı James. Bu dünyadan olamayacak kadar yakışıklı James, Poppyyi ölümsüzleştirebilirdi. Ama önce Gece Dünyasının sıkı kanunları karşısında, birçok şeyi göze almak zorundalar.
Karanlığın Kızlarında, Gece Dünyasından kaçan üç kız kardeş, ıssız evlerini terk edip insanların arasında yaşamaya karar veriyor. Ağabeyleri Ash, onları geri götürmekle görevliyse de, kardeşlerinin güzel arkadaşına aşık olduğunda her şey 
bir anda altüst oluyor.
İki cadı kuzen, okul aşkları için savaşıyor. 
Kara büyü ile beyaz büyünün savaşıysa Büyülü Aşkta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: