Cuma, Nisan 25, 2014

Nora Roberts - Hain Ölüm (Yorum)


Orjinal Adı: Betrayal in Death
Seri Bilgisi: In Death #12
GoodReads Puanı: 4.27
Türkçe Yayın: Epsilon Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 384
Çeviri: Aslı Ağca
Satın almak için: Kitap Sihirbazı

Yorumum:

Bu seriyle ilgili görüşlerime bir önceki yorumda yer vermiştim. Pek objektif olamadığım bir seri en nihayetinde. 

Serinin 12. kitabında Eve adını sanını bildiği ama yakalamadığı bir düşmanla karşı karşıya. Ünlü bir aktristin eşyalarının satıldığı balo gecesinde, yine balonun yapıldığı otel de bir cinayet işleniyor ve bir hizmetçi öldürülüyor. 25 yıldır cinayetler işleyen bir seri katille karşı karşıya olduklarını öğreniyor Eve. Hatta isim bile var ellerinde ama yakalamaya yetmiyor. Katilimiz de kendine fazla güvenli tabi ki. Cinayetin ardındaki sebep araştırılıyor ve mantıklı bir açıklama bulunmuyor. Ta ki yeni cinayetler işlenene ve en yakınlar tehdit edilene kadar. O kim mi? O kadarı kitapta (:

Söylemeden geçemeyeceğim, aynı zamanda Roarke'in Dublin sokaklarında kalan ve öldüğünü sandığı bir arkadaşı da ortaya çıkar. 

Bu dava gerçekten güzeldi. Katil oldukça soğuk kanlı ve okurken yüreğim dayanmadı. Acımasız ve sadist biri. Okuması da zor. Ürperdim. 

Puanım:


* * *

Teğmen Eve Dallas, tanıdık bir yerde, kocasının otelinde hunharca işlenen bir cinayeti çözmek zorunda.
Lüks Roarke Palace Otel'in 4602 numaralı odasına çarşafları ve havluları değiştirmek üzere adımını atan temizlik görevlisi, en kötü kâbusuna doğru yol almakta olduğundan habersizdir. Bir katil, ince gümüş bir kablo ile onu boğar. Katliamın sorumlusu ise yalnızca seçkin müşteriler için çalışan bir kiralık katil olan, müzik ve öldürme tutkunu Sly Host'tan başkası değildir. Teğmen Eve Dallas, katilin kimliğini bilse de bu, davayı çözmesinde yardımcı olmayacaktır. Çünkü bu işin arkasında bir kişi daha yer almaktadır ve bu cinayeti emretmesi için kişisel bir sebebi vardır. Eve korkunç bir ihtimalle yüzleşmek zorunda kalır; aslında gerçek hedef kocası Roarke'tır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: