Salı, Eylül 24, 2013

Lisa McMann - Tükeniş (Yorum)




Orjinal Adı: Fade
Seri Bilgisi: Dream Catcher #2
GoodReads Puanı: 3.95
Türkçe Yayın: Altın Kitaplar
Sayfa Sayısı: 240
Çevirmen: Zeliha İyidoğan Babayiğit




Yorumum:

Dream Catcher serisinin 2. kitabını da bitirmiş bulunuyorum. Bence ilkinden çok daha güzeldi ve sanırım giderek güzelleşen serilerden. Tabi ki bundan ilk kitap kötüydü gibi bir anlam çıkmasın, bazı açılardan daha çok güzelleşmiş.

İlk kitapta Janie'nin durumuna daha çok yoğunlaşmıştı. Eh giriş kitabı olur o kadar. Bu kitapta ise Janie'nin yeteneğinin gizli sırlarını keşfetmesi anlatılırken, aynı zamanda bunu yararlı amaçlar için kullanmaya başlaması var. Cabel gibi o da devlet için gizli görevde çalışmaya başlıyor ve okulundaki bazı durumları araştırıyor. Sonunda bu olaylarla ilgili kısım süperdi. Heyecandan yüreğime inecekti. Bir yandan zavallı kızların başına gelenler midemi bulandırdı (Okuyunca anlayacaksınız) bir yandan da Janie'nin akıbeti tırnaklarımı kemirmeme sebep oldu. 

Bu heyecanlar dışında Janie'nin Rüya Yakalayıcı olarak muhtemelen geleceği ile ilgili öğrendikleri vardı ki çok şaşırtıcı ve üzücüydü. Neyse ki Janie sevdiğim tarzda kızlardan olduğu için üstesinden çabuk geldi. 

Ve bu seride sevdiğim diğer konu Cabel. Mıçmıç olmayan çok duru bir aşk hoşunuza giderse bu ikiliyi de seveceksiniz. Cabel kendi hayaletleriyle savaşan arada manyasa da okumaktan zevk aldığım, çok normal, çok aşık bir karakter. 

Bir çok okuyucuyu kaçıran anlatım tarzı ise beni rahatsız etmiyor. Giderek daha fazla alışıyorum. Sanki bir tiyatro metni gibi geliyor okurken. Ayrıntı ve betimlemelerle boğmayan iş bitirici bir anlatım. Ki ben kısa cümlelerden hiç hoşlanmam ama bu şekilde olunca sırıtmıyor. Sırf yazmak için, sayfalar dolsun diye yazılmadığı çok aşikar. 

Eksikleriyle güzellikleriyle hoşuma giden serinin son kitabı kaldı. Janie mezun oldu yani beni daha çok meraklandıran bir yerde bitti. Umarım bir kaç yıl sonrasına da yer verir 3. kitapta.

Ve filmi çekilecekmiş sanırım. Dendiği Miley Cyrus oynayacak ise eğer açın camı atlayacağım :(


Değerlendirmeme gelirsek:

4 -  Kesinlikle geçer not aldı...


* * *

Ama bu kimsenin rüyası değildi.
Yalnızca bazı şeylerin sonu...
Ve diğerlerinin başlangıcı.

* * *

Akıllı, kendi halinde bir kız olan Janie Hannagan alkolik annesiyle birlikte Fieldrige Michigan’da yaşıyordu. Bir lanet olarak gördüğü rüyaların günün birinde hayatını değiştirebileceği hiç aklına gelmezdi. Artık başkalarının rüyalarına girme ve ona müdahale etme gücünün kendisine, insanlara yardım etmek için verilmiş olduğunu öğrenmişti. Belki de rüyaları kâbus değil, birer mesajdı.
Janie ve erkek arkadaşı Cabel’ın gerçek yaşamları gün geçtikçe zorlaşmaktadır. Rüyaları artık eskisinden daha tatlıdır. İki genç birlikte zaman geçirebilmek için her fırsatı değerlendirmektedir. Ne var ki tüm bunların yanı sıra Janie’ nin okulu Fieldridge Lisesi’nde huzursuzluk egemendir ve kimse bu konuda konuşmamaktadır. Jannie sınıf arkadaşla- rının şiddet içeren kâbuslarına girmeye başlayınca olayların hiç de beklemediği bir yere gittiğini fark eder. Bu olumsuzluklara Cabel’in garip davranışları eklenince Janie için hayat daha da zorlaşır.
Acaba Janie rüyalarının başkalarına yardım ederken kendini korkunç bir sona sürüklediğinin farkında mıdır?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: