Çarşamba, Ağustos 14, 2013

Nora Roberts - İz Peşinde (Yorum)



Orjinal Adı: Nightshade
Seri Bilgisi: Night Tales #3
(Gece Hikayeleri 3)
GoodReads Puanı: 3.85
Türkçe Yayın: Harlequin Yayınları
Sayfa Sayısı: 224
Çevirmen: İrem Yerlikaya




Yorumum:

Neredeyse çıktığı zamanlar başladığım Gece Hikayeleri serisine ancak devam edebiliyorum. 2. kitaptan hiç hoşlanmadığım için bir soğuma yaşamıştım ama şimdi ara verdiğime çok pişmanım. 2 gündür elimden bırakamadan okudum. 

Nora yine şahane polisiyelerinden birini sunmuş bize. Althea'nın öldürülen muhbiri vasıtasıyla yolu Colt ile kesişiyor ve bol itiş kakışlı bir hikaye başlıyor. İten Colt, kakan da Althea :D

Colt. Seni anlatmaya kelimler yetmez. Ne tatlı bir adamsın sen öyle. Sürekli evlenmek üzerine kurduğu cümleler Althea'yı olduğu kadar beni de etkiledi. Althea gibi sert birini bile yumuşattı yani.

Bir de okurken aklıma sürekli Eve geldi. Bu kitap daha önce yazılmış ve Eve Dallas'ın çıkış noktası değilse bende bir şey bilmiyorum. O kadar çok benzerlik var ki Althea ve Eve arasında. Eve gibi tecavüzlü bir geçmiş, masasında sakladığı şekerler, kıçını tekmelerim tavırları, Colt'un baş ağrısını farketmesi (Roarke'cim uzmandı bu konuda) ve hatta komşunun adının Mavis olması. Bence ilham kaynağı olmuş. Değilse de aradaki benzerlik cidden çok.

Çok güzel, sıkmayan bir hikayeydi. Sadece çeviri de biraz problem vardı. Devrik cümlelerin çokluğu ve bazı anlamsız cümleler sıkıntı yarattı. Amabu güzel hikaye için gözardı edilebilir bence (:


Değerlendirmeme gelirsek:

5 -  Bayıldım. Böylesi zor bulunur...



Alıntı

"Eski yara izleri," diye mırıldandı Althea. "Sadece sıra dışı anlarda sızlar."

* * *


Yüzbaşı Althea Grayson gibi muhteşem bir kadınla ortak bir dava üzerinde çalışmak, hukuk diploması sahibi, hava kuvvetlerinde görev yapmış Colt Nightshade için umulmadık bir sürpriz olmuştu. Birbirlerine her konuda taban tabana zıt düşen bu ikilinin yollarını kesiştiren şey, Grayson'ın muhbiri Vahşi Bill Billings'in ölümü ile Nightshade'in, izini sürdüğü, eski bir dostunun kaybolan kızı Liz'in bağlantısıydı. 
Daha ilk karşılaşma anından itibaren, üçüncü bir kişinin dahil çıplak gözle fark edebileceği sıra dışı bir çekim vardı aralarında. Grayson'ın, bu çekime karşı koyma biçimi, ortak davalarının peşinde hızla yol almalarına neden olacak bir hırsa dönüştükçe farkında bile olmadan daha da fazla yakınlaşıyorlardı birbirlerine. İp uçları birbirini tamamladıkça, her yeni keşifle beraber, bir önceki çaresizlik, göz parıldatan bir umuda dönüşüyordu. Bu sayede her ikisi de geçmişlerinin gölgesinden giderek uzaklaşarak yine umulmadık bir yerde birleşiyorlardı. 

4 yorum:

  1. Yav Nora olur da çirkin olur mu hiç :)) Kitaplığımda bu kadına da özel bir bölüm ayırma niyetine girmiş bulunmaktayım :))

    Ellerine sağlık yorum güzel olmuş alacağım sıra gelirse bu kitabı :D :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dimi? Nora dedin mi önce derin bir nefes almak gerekiyor :D Teşekkür ederim. Bulması zorlaştı ama benden söylemesi, çok vakit kaybetme (:

      Sil
  2. bende roman kitaplarını ben nasıl takas yapabilirim bana kim yardımcı olabilir

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: