Perşembe, Mayıs 02, 2013

Yeniler (Aspendos, Epsilon ve Yabancı Yayınları)


Yeniler




Beau Monde Serisinin 2. kitabı Son Bir Şans Daha önümüzdeki günlerde Aspendos Yayınlarından çıkacak. Seri olduğundan beklettiğim bir yazardı ama bu konuyla sanırım önlere alacağım (:

Bazı insanlar kaderimizdir.

Jake, tutkulu bir öpücüğü paylaştıktan sonra onu terk ederek kalbini kırmıştı.

Leydi Amelia da en iyi arkadaşıyla evlenerek onun kalbini kırmıştı.

Dur bir kadın olarak şehre geri döndüğünde Leydi Amelia, kendini karmaşık bir durumun içinde bulur: Jake'in zevk düşkünü hovarda ağabeyi dikkatini çekmeye çalışırken, Jake kendisini affettirip Amelia'dan ikinci bir şans daha ister.

Jake, hem Leydi Amelia'yı hem de samimiyetine inanmayan, Amelia'nın en yakın arkadaşı Leydi Kennell'ı erkeklerin de sevebilme kabiliyetinin olduğuna inandırmak zorunda kalır. Ancak Leydi Amelia'nın parçalarına ayrılmış kalbini ancak onu gerçek bir aşkla sevebilecek bir erkek tamir edebilir.

Oysa Jake'in neye bulaştığına dair en ufak bir fikri bile yoktur.

* * *



Aspendos'dan gelen ikinci yine bir Historical roman. Bu türle aramda yakın bir ilişki olduğundan All the King's Men Serisinin 1. kitabı Arzu Şövalyesi ilgimi oldukça çekti (:

Savaşta Korkusuz

William FitzAlan, cüppesindeki kanlar kurumadan, kralın kendisine verdiği stratejik sınır bölgelerini almak için geri döner. Kendisini kalenin kapılarında başka bir ödül daha beklemektedir. Güzel Leydi Catherine Rayburn.

Yatakta Nazik

Catherine, krala casusluk yapmak için her şeyi tehlikeye atar. Ancak karşılığında topraklarından cayması istenir ve tek bir tercih hakkı sunulur: FitzAlan'la evlenmek ya da Kule'ye kapatılmak. Catherine yeni kocasının vücuduna sahip olmasına izin verirken, sırlarını kendine saklamaya devam eder ve kalbini ona asla vermez.

Tutku ateşli bir hal almaya ve teklike etraflarını kuşatmaya başladıkça, Catherine ve William'ın evliliklerini, topraklarını ve hayatlarını kurtarmak için birbirlerine güvenmeyi öğrenmeleri gerekir.

* * *



Aspendos'un son bombası Tarryn Fisher'in Love Me With Lies Serisinin ilk kitabı Fırsatçı. Bu kitapla ilgili arkadaşımın bir yorumunu görmüştüm. E haliyle merak etmiştim ama çıkacağını hayatta tahmin etmezdim. Güzel bir sürpriz oldu (:

Kalbini sadece bir kez verebilirsin; ondan sonraki her şey ilk aşkının peşinden gelir.

Her fırsattaa istifade etmesiyle bilinen sivri dilli Olivia Kaspen, akılsızca çekip gitmesine izin verdiği eski erkek arkadaşı Caleb Drake ile şans eseri karşılaşınca kendisini ilk aşkıyla ikinci bir şans isterken bulur.

Caleb'in hafızasını kaybettiğini öğrenen Olivia, onu geri kazanmak için ne kadar ileri gidebileceğine karar vermelidir. Ancak gerçek kimliğini ve kötü geçmişlerini gizli tutmaya çalışan Olivia'nın en büyük engeli Caleb'in kurnaz yeni kız arkadaşı, Leah Smith'tir.

Böylece bu iki hırslı kadın arasında kendilerini hatırlamayan bir adamı elde etmek için girdikleri vahşi bir mücadele başlar. Ama çok geçmeden Olivia, bir zamanlar kendisinin olanı almak için savaşırken yalanlarının sonuçlarıyla yüzleşmek zorunda kalır.

Peki, aşk her şeyi affeder mi?

Ve bu 3 kitap önümüzdeki Çarşamba ya da Perşembe çıkacakmış. Sipariş vermeyi düşünenlere benden söylemesi ;)

* * *



Epsilon Yayınlarından gelen yeni kitap Jennifer Donnelly'nin The Tea Rose Serisinin 1. kitabı Solmayan Güller. Yeni yazarlara biraz temkinli yaklaşsam da konusu itibariyle oldukça ilgi çekici. Gerçi orjinal kapak olsa da kapağı beğenmedim. Keşke orjinalleri daha güzel kapaklarda kullansalar :(

Doğu Londra, 1888 – şehir içinde ayrı bir şehir. Hırsızların, fahişelerin ve hayalperestlerin birbirine karıştığı, gündüzleri arnavutkaldırımı sokaklarında çocukların oynadığı, geceleriyse bir katilin dolaştığı, parlak umutların en karanlık gerçeklerle karşılaştığı bir gölge ve ışık mekânı. Burada, Thames’in fısıldayarak akan sularının hemen yanı başında bir çay fabrikasında işçi olarak çalışan Fiona Finnegan, bir seyyar satıcının oğlu olan çocukluk aşkı Joe Bristow’la birlikte bir gün kendi dükkânını açmayı ümit etmektedir. Birbirlerine olan inançları dışında kendilerini kamçılayacak hiçbir şeye sahip olmayan Fiona ve Joe, rüyalarına ulaşmak için mücadele etmekte, para biriktirmekte ve özveride bulunmaktadır. Fakat değer verdiği hemen hemen her şeyi –ve herkesi– ondan koparıp alan  acımasız ve karanlık bir adamın eylemleri sonucunda Fiona’nın yaşamı paramparça olur. Kendisinin de öldürüleceğinden korkan Fiona, Londra’dan kaçarak New York’a gitmek zorunda kalır. Orada, inatçı karakteri Batı Yakası’nda mütevazı bir dükkânla başlayarak Manhattan’ın çay ticaretinin tepesine tırmanmasını sağlar. Ancak Fiona’nın eski hayaletleri rahat durmaz ve onları susturmak için Fiona tekrar çocukluğunun Londra’sına geri dönmek zorundadır, orada geçmişiyle girişeceği ölümcül hesaplaşma geleceğinin anahtarını elinde tutmaktadır.


* * *


Sokak Kedisi Bob'un arka sayfalarında görmüştüm Neredesin Bernadette? nın tanıtımını. O zaman da ilgimi çekmişti ama kapak hoşuma gittiğinden daha bir ilgi çekici geldi. Bakalım verdiği izlenim kadar iyi bir kitap mı okuyup görelim (:

Bernadette… kayıp bir anne.

Bernadette’in kocası Elgie… bir Microsoft dehası.

Bee… onların 15 yaşındaki kızı.

BİR ÇOCUK, BİR ANNE ve BİR BABA

YETERLİ Mİ AİLE OLMAYA?

“Ellen”, “Saturday Night Live”, “Mad About You” ve “Arrested Development” gibi program ve dizilerin de yazarlığına imza atan Maria Semple’dan, hem öyküsüyle hem de dili ve üslubuyla dikkat çeken, benzersiz bir roman.

Son derece komik olan bir öykü bir o kadar içten ve trajik olabilir mi?

"Sağlam bir kurguya dayalı Bu Kitap e-posta, mektup, F.B.I. raporları, hatta fatura gibi pek çok tazın türünü içinde barındırıyor. Tüm bu türlerin ne denli zekice kullandığını, her bir bilginin nasıl da yaratıcı bir şekilde gözler önüne serildiğini görebilirsiniz elbet ama bunu yapabilmek için önce kahkahalarınıza bir ara vermeniz gerekiyor."
-The New York Times


Önsipariş: 09.05.2013

* * *

Sizin merak ettiğiniz kitaplar var mı arasında? Gerçi bir kitap kurduna bunu sormak ne kadar doğru bilemem, bize kalsa hepsini kucaklayacağız (:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: