Pazar, Mart 17, 2013

Amy Meredith - Gölge (Matipuf'un Kaleminden Yorumlar - 1)


Amy Meredith - Gölge (Yorum)




Orjinal Adı: Shadows
Seri Bilgisi: Dark Touch #1
GoodReads Puanı: 3.63




Geçenlerde çok sevgili arkadaşım ve ben  aramızda mini bir okuma etkinliği yapalım dedik ve en sonunda Gölge kitabında karar kıldık.
 Young Adult-Paranormal tarzında bir kitap, ilk tanıtımını gördüğümde, kapağı ve konusu itibariyle dikkatimi çekmişti.. Her ne kadar ergenlere yönelik olsa da -bildiğiniz gibi bu tarz kitapların bir çoğunda ergenler yetişkinler kadar olgunlar.– okumak istemiştim. Ancak itiraf etmeliyim ki beklentilerimi karşılamadı. Tamam, anlatım sade ve akıcı ama karakterlerin bir derinliği yok. Çok sığ kalmışlar. Alışveriş düşkünlüğü özellikle ayakkabılara hayranlık o kadar göze sokuluyor ki, fantastik tarafın sanki çerezmiş gibi kaldığını düşündüren kısımlar oluyor. Jess’in aslında kötü bir durum karşısında bile saçma sapan espri yapması ya da olayın ciddiyetini görmezden gelmesi oldukça sinir bozucu. Asıl karakter olan Eve ise o kadar boş görünüyor ki insani duyguları olduğunu ancak öfkelendiğinde anlıyoruz. Karakterlerin içinin biraz daha dolu olması gerektiğini düşünüyorum. Luke ve Mal ise birbirlerinin zıt özelliklere sahip karakterler. Luke bir rahibin oğlu olarak dikkat çekiyor, dışa dönük, yakışıklı ve çapkın. Eve’le tanışmasının ardından doğaüstü yeteneğine şahit olunca bir anda kendini  Eve’nin kankisi yerine koyması da cabası.  Eve’in sinirlerini oldukça bozuyor ama onun ne düşündüğüne takılmadan da edemiyor. Mal ise son derece düzgün,yakışıklı,biraz da merak uyandıran bir tip.  Eve’in bir gözü Mal’da ise diğeri de Luke’ta.  Birinden biri kötü. Maalesef kötü karakterin kim olduğunu şıp diye anlıyorsunuz, o kadar açık yani. 
Gizem yaratılmaya çalışılmış ama gizem yok, kitabın sonunu tahmin edebiliyorsunuz. Biraz spoiler gibi olacak ama hani iblislerden bahsediyorsunuz, gayri ihtiyari tanrıya yaklaşırsınız, ama eve  iblisle çarpışmasında Gandhi’nin sözleriyle güç topluyor.
 Konu fikir olarak gayet güzelmiş ama çok yüzeysel kalmış. Yetişkinlere yönelik, derinlemesine ve bütün olarak  işleniyor olsaymış ilk kitap için çok daha iyi şeyler çıkarmış gibi geldi bana.  


Değerlendirmeme gelirsek;

2 - Sıkıldım ama bitti...




Sevgiler, Matipuf


* * *


Bannerlar için tıklayınız...


* * *



Burası Deepdane. Huzurlu, az nüfuslu, hayatın gezmek tozmak ve alışverişten ibaret olduğu küçük bir kasaba. Deepdanede hayat her zamanki sakinliğiyle devam ediyordu ki birden bazı kasabalılar aklını kaçırmaya başladı. 

Eve ve Jess, Deepdanein popüler kızlarından. Hayatlarında erkekler, ayakkabılar ve güzel elbiselerden başka pek bir şey yok. Ancak karanlık ve gizemli olaylar baş gösterince, iş başa düşüyor. Atalarından kalan mirasın farkına varan Eve, Deepdanei yüz yılda bir basan iblislerden kurtaracak kişinin kendisi olduğunu düşünüyor.

Gizemli bir yabancı her şeyi alt üst edebilir. Hem kasabayı hem Evein hayatını.


2 yorum:

  1. paylaştığın için çok teşekkürler tatlım :D

    YanıtlaSil
  2. Yorum için teşekkürler asıl :D Devamını bekliyorum :D

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: